+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

AMSTERDAM

Broj dana:
8
Rezerviraj ovaj izlet
  • Prijevoz:
  • - moderan turistički autobus
  • Posjećujemo:
  • - Njemačka, Nizozemska
  • Tip izleta:
  • - maturalno putovanje
  • Razdoblje realizacije:
  • - tijekom cijele godine
1. DAN: Polazak u ranim jutarnjim satima. Vožnja Slovenijom i Austrijom prema Minhenu. Dolazak u Minhen u ranim popodnevnim satima. Obilazak doma nogometnog kluba Bayern – Allianz Areni, a potom odlazak do Olimpijskog parka u kojem su 1972 održane Olimpijske igre. Uživanje u panoramskom pogledu s vrha nakon čega slijedi obilazak Muzeja i izložbenog salona svjetski poznatog njemačkog proizvođača automobila – BMW. Odlazak u hostel/hotel. Prijava. Obilazak Minhena i razgled znamenitosti kao što su Marien Platz s tržnicom, Alter Hof, crkva Svetog Petra, Karls Platz, trg Platzl s najpoznatijom gradskom pivnicom Hofbräuhaus i dr. Odlazak na večeru u jednu od tradicionalnih bavarskih pivnica. Slobodno vrijeme. Odlazak u hotel/hostel. Noćenje.
 
2. DAN: Doručak. Odjava iz hotela/hostela. Polazak prema Amsterdamu. Vožnja kroz Njemačku uz povremena zadržavanja. Dolazak u Amsterdam u poslijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Večera. Večernja šetnja do trgova Rembrandtplein ili Leidseplein na kojima se odvija noćni život u Amsterdamu. Povratak u hotel. Noćenje.
 
3. DAN: Doručak. Krećemo u razgled grada. Posjetit ćemo kuću Anne Frank i brusionicu dijamanata - Diamond Factory, uživati na Cvjetnoj tržnici i pogledu na toranj Munt. Popit ćemo kavu na trgu muzeja – Museumpleinu gdje ćemo posjet Amsterdamu ovjekovječiti fotografijom ispred poznatih slova I Amsterdam. Posjetit ćemo Van Goghov i Rijks muzej – nacionalnom muzeju, uživati na najpoznatijem amsterdamskom trgu – Dam na kojem je smještena i Kraljevska palača. Ručak. Slobodno vrijeme. Večera. Odlazak do poznate Crvene četvrti i po želji edukativni posjet novootvorenom Muzeju prostitucije – jedinom na svijetu.
 
4. DAN: Doručak. Nakon doručka izlet u Marken – slikovito mjestašce udaljeno sat vremena vožnje od Amsterdama. Nekad ribarsko mjesto, a sad turističko središte u kojem stanovnici još uvijek žive u karakterističnim drvenim kućama. Nastavljamo prema Volendamu, najljepšem nizozemskom ribarskom gradiću, a potom do mjesta Edam gdje ćemo posjetiti siranu i besplatno degustirati sir, vino i nizozemske slatkiše, a sve uz prezentaciju izrade tradicionalnih nizozemskih klompi. Za kraj današnjeg edukativnog dijela dana ćemo u  mjestu Zaanse Schans obići mnogobrojne vjetrenjače, jedan od simbola Nizozemske. Povratak u Amsterdam. Večera. Noćni izlazak u jedan od amsterdamskih klubova. Noćenje.  
 
5. DAN: Doručak. Vožnja brodom amsterdamskim kanalima. Nakon vožnje obilazak Ajax Arene – najljepšeg nogometnog stadiona u Nizozemskoj. Ručak. Organizirani posjet multimedijalnom muzeju jednog od najpoznatijih svjetskih piva – Heinekena. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Večera. Noćenje.
 
6. DAN: Doručak. Odlazak u cjelodnevni obilazak Nizozemske. Prvi na redu za obilazak je Rotterdam, najveća nizozemska luka. Panoramska vožnja gradom i uspon na 185 metara visoki toranj – vidikovac Euromast s kojeg se pruža predivan pogled na luku i grad.  Slobodno vrijeme. Okupljanje na dogovorenom mjestu i vožnja do Delfta koji osim što je centar proizvodnje poznatog plavog porculana ujedno, po mnogima i najljepši nizozemski grad. Razgled starog centra grada te Stare i Nove Crkve u kojoj su sahranjeni svi članovi kraljevske obitelji Nakon Delfta, odlazak prema Den Haagu koji je sjedište nizozemske vlade i kraljevske obitelji. Razgled grada tijekom kojeg ćemo posjetiti Palaču Mira (Međunarodni haški sud) i Parlament. Odlazak prema Scheveningenu, najpoznatijem nizozemskom ljetovalištu. Slobodno vrijeme. Posjet Madurodamu i uživanje u minijaturnoj Nizozemskoj. Povratak u Amsterdam. Slobodno vrijeme do večere. Večera. Noćni izlazak.  
 
7. DAN: Doručak. Slobodan dan za vlastite aranžmane. Večernji izlazak (opcija). Povratak u hotel. Noćenje.
 
8. DAN: Doručak. Odjava iz hotela/hostela. Vožnja kroz Njemačku, Austriju i Sloveniju do Hrvatske uz povremena stajanja. Predviđen dolazak u Rijeku u kasnim noćnim satima.

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da je Zlatni rat...
plaža na Bolu na Braču, poznata po tome što...
više >>
...da se najmanja katedrala na svijetu...
nalazi u gradiću Ninu, pored Zadra...
više >>
...da je Bijela kuća u Washingtonu...
građena mramorom s otoka Brača......
više >>
Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>