+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Čabar - najljepši vrt Gorskoga kotara

Jedan od najljepših zelenih vrtova Hrvatske, s gotovo 80% područja prekrivenim šumom. I stanovnici i putnici namjernici ovdje doslovno dišu punim plućima. A energetska staza Trbuhovica nudi i više od samog disanja – šest energetskih točaka koje dokazano pozitivno djeluju na zdravlje ljudi.
 
Izvor rijeke Čabranke u čabarskom kraju pokazuje svu svoju ljepotu, okružen predivnim vidikovcima i planinskim košenicama.
 
Obzirom na količinu šumskog područja, lov ovdje predstavlja poseban doživljaj pa je tako svim ljubiteljima lova omogućen smještaj u lovačkim kućama.
 
Ako posjetite mlin „Žagar" vidjet ćete očuvane mlinske pogone koji su stoljećima mljeli kukuruz i pšenicu iz okolnih sela.
 
Čabarski kraj nudi nešto i za vjernike koji mogu hodočastiti na Svetu Goru, ali i brižljivo čuva impresivno kulturno blago – dvorac Zrinskih, vrijedne zavičajne zbirke u Prezidu i Čabru i još mnogo toga.
 
Ljubitelji pješačenja u čabarskom kraju mogu poći dvjema, zaista posebnim stazama. Jedna je staza „Stopama tršćanskih rudara" koja duž 6,5 km povezuje nekoliko rudnika i površinskih kopova. A druga je „Staza predatora", turističkog i edukativnog karaktera, dužine 1,7 km, s maketama životinja koje su najčešće izrađene u njihovoj prirodnoj veličini. Pored svake makete je postavljena info tabla s informacijama o pojedinoj životinji, a osim predatora posjetitelji će se upoznati i s ostalim životinjama koje obitavaju u ovom kraju – lisicom, divljom svinjom, tetrijebom, jelenom i srnjakom.
 
 
 
 
 
 
Izvor fotografija: www.pintar.hr

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>
Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>