+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Gorskim kotarom na 2 kotača

Broj dana:
4
Cijena od:

483 EUR

Rezerviraj ovaj izlet
Gorski kotar idealna je destinacija za sve one koji bijeg od užurbane svakodnevice traže u smirujućem okruženju šuma i netaknute prirode. Krenite s nama u avanturu zvanu Gorski kotar na 2 kotača i upoznajte prirodne bisere ove još netaknute prirode zelene Hrvatske.
  • Veličina grupe:
  • min. 2 osobe
1. DAN: 22 km – zahtjevnost 2/5
Prvi dan bicikliranja po Gorskom kotaru započinjemo u Fužinama oko jezera  Bajer gdje usput razgledamo spilju Vrelo koju često nazivaju 'Postojnom u malom'. Nakon toga krećemo u smjeru - jednog od najstarijeg naselja Gorskog kotara, sela Lič sve do OPG Plesničar na kojem možemo kušati različite proizvode od planinske lavande (čajeve, sokove, kolače itd.). U povratku prema Fužinama ćemo posjetiti etnografsku zbirku Lič, svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju te jezero Potkoš. Smještaj u hotelu. Večera. Noćenje.
 
2. DAN: 41 km – zahtjevnost 3/5
Iz centra Fužina krećemo prema Belom Selu gdje nas očekuje Edukativni planinski vrt osjetila na Karolini. Nastavljamo do Lokava i zaustavljamo se u Kući prirode na Lujzijani gdje ćemo degustirati razne proizvode od šumskog voća. Od centra Lokava se vozimo kratko do spilje Lokvarke i nastavljamo kroz gustu jelovu šumu do Mrkoplja. Od Mrkoplja vozimo asfaltom do Sungera gdje skrećemo na makadam i vozimo se do Delnica.
Smještaj u hotelu.Večera. Noćenje.
 
3. DAN: 20 km - zahtjevnost 3/5
Na početku bicikliranja u centru Delnica ćemo se najprije zaustaviti u Popovićevom mlinu  nakon čega se uspinjemo prema Petehovcu s kojeg se pruža predivan pogled na goranske vrhove i slovenske Alpe. Nastavljamo prema Starom Lazu do Leskove Drage gdje ćemo posjetiti etno imanje obitelji Juretić i upoznati se sa starim načinom života u Gorskom kotaru. Od Leskove Drage nastavljamo prema Ravnoj Gori gdje nas za kraj druge etape čeka okrjepa u OPG Kota u kojem možemo degustirati razne plodove od šumskog voća.
Smještaj. Večera. Noćenje.
 
4. DAN: 35 km – zahtjevnost 2-3/5
Od Ravne Gore se vozimo u smjeru Skrada uživajući u predivnim vizurama goranskih brežuljaka. U centru Skrada kratko posjetimo izvor rijeke Dobre i nakon čega pratimo njen tok do Čogrljevog jezera. Nakon predaha nastavljamo vožnju uz Dobru do Vrbovskog i kanjona Kamačnik - slikovitog kanjona istoimene rječice koja na svom ušću u Dobru, stvara uzak stjenovit prolaz s nekoliko mostića i galerija koji je vrlo pogodan za ugodnu jednosatnu šetnju.
Povratak.

©all rights reserved

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>
...da Zlatni rat...
plaža na Bolu na Braču, poznata po tome što...
više >>
...da se najmanja katedrala na svijetu...
nalazi u gradiću Ninu, pored Zadra...
više >>
...da je Bijela kuća u Washingtonu...
građena mramorom s otoka Brača......
više >>