+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Kvarner hike tura - 9 dana čistog užitka

Broj dana:
9
Rezerviraj ovaj izlet
Šetnja Kvarnerom vodi vas jezerima i rijekama Gorskog kotara, Nacionalnim parkovima i Parkovima prirode, sve do mora.
Uživajte!
1. DAN: 8 km - 3h hoda

Dan počinje u Fužinama s pješačkom turom oko jezera Bajer i posjetom spilji Vrelo koju često nazivaju 'Postojna u malom'. Nakon razgledavanja spilje uspinjemo se prema Preradovićevom vrhu s kojeg se pruža predivan pogled na jezero Bajer i okolicu Fužina. Nakon pješačenja, posjetit ćemo obližnje selo Lič i OPG Plesničar na kojem možemo kušati različite proizvode od planinske lavande, etnografsku zbirku Lič te svetište Majke Božje Snježne u Ličkom polju. Smještaj u hotelu/privatnom smještaju. Večera. Noćenje.
 
2. DAN: 5 km - 3h hoda

Nakon doručka organiziranim prijevozom krećemo u pravcu Skrada otkud se spuštamo markiranim putem do spilje Muževa hiža gdje ulazimo u 800 metara dug kanjon Vražji prolaz nastao erozijom potoka Jasle koji je ponegdje dubok gotovo 100 m, a širok svega 2 m. Na izlazu iz kanjona slijedi okrjepa u planinarskom domu, a potom se uzdižemo prema 70-metarskom slapu Zeleni Vir koji se uzdiže nad spiljom u kojoj se krije izvor vode po kojem i nosi ime. Strmim i zavojitim putem se uz slap uspinjemo do Skrada (željeznička postaja).Nakon obilaska Vražjeg prolaza u povratku ćemo se zaustaviti u Popovićevom mlinu u Delnicama.Smještaj u hotelu/privatnom smještaju. Večera. Noćenje. 
 
3. DAN: 10 km - 5h hoda

Nakon doručka vozimo se prema Dolini leptira - dolini rijeke Kupe u kojoj obitava više od 500 vrsta leptira do sela Hrvatsko od kud krećemo do njenog izvora. Na nadmorskoj visini od 321 m, vodena je masa oblikovala tirkizno jezero zeleno-plave boje koje će očarati svojim izgledom. Nakon predaha vraćamo se istim putem nazad do Hrvatskog. U povratku u hotel nakratko ćemo zastati u Brodu na Kupi i posjetiti u kaštelu Zrinski stalni postav lova, ribolova i šumarstva Gorskog kotara.Smještaj u hotelu/privatnom smještaju. Večera. Noćenje.
 
4. DAN: 16 km - 6h hoda

Nakon doručka organiziranim prijevozom krećemo prema Nacionalnom parku Risnjak gdje ćemo započeti uspon na istoimeni vrh (1524 m). Nakon 3 h hoda okrjepit ćemo se u Planinarskom domu te krenuti istim putem nazad. Na povratku ćemo proći i dijelom poučne staze Leska. Nakon pješačenja, zaustavit ćemo se u Kući prirode na Lujzijani gdje ćemo degustirati razne proizvode od šumskog voća i plodova te čuti priču o Lujzijani - 200 godina staroj prometnici koja se smatrala jednom od najljepših euroskih cesta svog vremena. Prije povratka u hotel, možemo posjetiti i spilju Lokvarku - najveću uređenu spilju u Hrvatskoj.*RISNJAK LIGHT- poučna staza Leska i park šuma Golubinjak (5 km - 2 h hoda)Smještaj u hotelu/privatnom smještaju. Večera. Noćenje.
  
5. DAN: 8 km - 5h hoda

Nakon doručka autobusom krećemo prema Plitvičkim jezerima. Uređenim stazama i drvenim mostićima spuštamo se od Gornjih jezera nizvodno pokraj brojnih slapova do jezera Kozjak gdje se ukrcavamo na električni brodić i plovimo do Donjih jezera. Nastavljamo šetnju uz jezera do Velikog slapa. Nakon kraćeg zadržavanja uspinjemo se stepenicama kroz spilju Šupljaru ili stazom do Ulaza 1 gdje završavamo obilazak Plitvičkih jezera.Povratak u hotel/privatni smještaj. Večera. Noćenje.
 
6. DAN: 8 km - 5h hoda

Nakon doručka organiziranim prijevozom krećemo prema prijevoju Poklon od kud započinje pješačenje do Vojaka, najvišeg vrha Učke (1401 m). S Vojaka se pruža jedinstven pogled na Kvarnerske otoke, planine Gorskog kotara, čitav Velebitski masiv, Istarski poluotok, talijanske Alpe, Veneciju i dr. Na povratku se prolazi poučnom stazom 'Plas' koja prolazi vršnim grebenom Učke kroz gustu bukovu šumu, gdje uz pomoću tabela posjetitelji mogu saznati nešto o biljnom i životinjskom svijetu Parka prirode Učka.Povratak u hotel/privatni smještaj. Večera. Noćenje.    
 
7. DAN: 10 km - 6h hoda

Nakon doručka krećemo organiziranim prijevozom uz obalu do Mošćeničke Drage od kud krećemo mitsko-povijesnom stazom 'Trebišća-Perun' ka napuštenom zaseoku Trebišća. Pomoću postavljenih poučnih tabela s bogatim tekstualnim i likovnim sadržajima saznat ćemo tko su zapravo Slaveni. Iz Trebišća krećemo planinarskom stazom prema Mošćenicama s koje se pružaju predivni pogledi na Kvarner. U Mošćenicama možemo razgledati zavičajni muzej i stari mlin za masline Toš te se nakon toga ukrcati u autobus ili se stepenicama spustiti do Mošćeničke Drage.Povratak u hotel/privatni smještaj. Večera. Noćenje.
 
8. DAN: Odlazak
©all rights reserved

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>
Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>