+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Mljet - otok bogova

Otočić nestvarne ljepote, bogatstva miomirisa i smaragdnih jezera okruženih gustom borovom šumom...
 
Legenda kaže da je upravo Mljet bio kraljevstvo lijepe vile Kalipse na koji je more bacilo Odiseja nakon što je doživio brodolom. Kalipsa mu je obećala da će ga učiniti vječno mladim i besmrtnim ako se njome oženi pa su tako iz te ljubavi rođeni blizanci Nausinoj i Nausitoj.
 
Nije samo Odisej našao spas na Mljetu – druga legenda kaže da se i sv. Pavao, spašavajući se od nevremena, svojim brodom nasukao na jugoistočnu obalu otoka Mljeta pa se taj predio danas zove Crkva ili Crkvina, a mala hrid na koju se sv. Pavao nasukao – škoj sv. Pavla.
 
Prostrane šume crnike i alepskog bora, jezera, vrijedan kulturno – povijesni sadržaj otoka objedinjeni su i zaštićeni 1960. godine kao prvi hrvatski Nacionalni park na moru.

Osim predivnih plaža i bistrog mora, Mljet obiluje i arheološkim nalazištima – ostacima rimske palače i starokršćanske bazilike.
 
Odaberite jednu od mnogobrojnih pješačkih staza i upoznajte najskrivenije kutke ovog predivnog otoka, a osvježenje potražite na predivnoj plaži Saplunara na kojoj će vam društvo praviti i neke kritično ugrožene biljne vrste ili u mirnoj uvali Blaca.
 
Aktivniji mogu na dva kotača obići otok ili se kayakom voziti oko jezera ili pak planinariti na Montokuc.
 
A oni romantični će možda poželjeti uživati u predivnom smiraju dana s jednog od brojnih vidikovaca. Nikad ne znate kad ćete, upravo na Mljetu, u nekome prepoznati Odiseja ili božicu Kalipsu.

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>
Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>