+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Grad kameniti razvio se u središnjem dijelu sjevernog Hrvatskog primorja iz stare frankopanske utvrde zvane Novigrad i proširio uz morsku obalu. Danas turistički grad, Novi Vinodolski središte je vinodolske Rivijere.
 
Povijesno, političko i kulturno središte Vinodolske knežije (Vinodol - Vallis vinearia), dičio se književnicima iz porodice Mažuranić, a s ponosom čuva i uspomenu na najstariji hrvatski zakonski spomenik pisan brzopisnom (kurzivnom) glagoljicom  - Vinodolski zakonik iz 1288. godine.
Dušu grada Novog Vinodolskog čini bogato kulturno nasljeđe: zidine rimske utvrde Lopsica, ostaci samostana fratara Pavlina, frankopanski kaštel s kulom, Stolna crkva, crkvica sv. Trojstva i sv. Marina na istoimenom otočiću, kuća braće Mažuranić, Čitaonica i knjižnica iz 1845., Narodni muzej ... zar da vam sve otkrijemo? :)
 
Vinodolska rivijera se proteže duž otprilike 25 kilometara obale. U zaleđu su brojni vinogradi što svjedoči održavanju vinogradarske tradicije ovog kraja.
Osjeti se strujanje gorskog zraka koji mami u posjet vidikovcima i šetnicama te biciklističim i planinarskim stazama. 

Osim kristalno bistrog mora i lijepih plaža, grad Novi Vinodolski nudi i raznovrsne sadržaje kao što su obližnji sportsko-rekreacijski objekti s vanjskim i unutarnjim  bazenima, saune, ronilački centri te adrenalinski park.

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>
Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>