+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

PRAG - BEČ

Broj dana:
6
Rezerviraj ovaj izlet
 • Prijevoz:
 • - moderan turistički autobus
 • Posjećujemo:
 • - Češka, Austrija, Slovenija
 • Tip izleta:
 • - maturalno putovanje
 • Razdoblje realizacije:
 • - tijekom cijele godine
 • Uključeno u cijenu:
 • - prijevoz modernim turističkim autobusom
  - 5 noćenja s doručkom u hotelu *** zvjezdice
  - lokalni vodiči u Telču, Pragu, Plzenu, Kutnoj Hori, Mlada Boleslav i Beču
  - večera 1.-5. dana/ručak 2., 3., 4., 5. i 6. dan
  - sve ulaznice
  - organizacija i pratitelj putovanja
  - osiguranje od posljedica nesretnog slučaja
  - jamčevina za TPA
 • Nije uključeno u cijenu:
 • - sve što nije navedeno u ponudi
1. DAN: Polazak iz Rijeke u ranim jutarnjim satima prema gradiću Telč smještenom u jugozapadnom dijelu Moravske regije koji se nalazi i na UNESCO-vom popisu Svjetske kulturne baštine. Kratak obilazak grada i glavnog trga kojim dominiraju barokne, renesansne i gotičke kuće i arkade. Nakon razgleda, nastavak vožnje prema Pragu. Dolazak u kasnim popodnevnim satima. Smještaj u hotelu. Večera. Večernji izlazak u jedan od praških klubova. Noćenje. 
 
2. DAN: Doručak. Odlazak u razgled Praga u pratnji lokalnog vodiča. Naš obilazak započinje s lijeve strane Vltave, u praškoj četvrti Mala Strana, a nastavlja u povijesnom dijelu grada Hradčany gdje se smjestio Pražsky hrad - slavan i bogato ukrašen dvorac srednjovjekovnog izgleda, najveći dvorac takve vrste na svijetu. Danas u njemu stoluje češki predsjednik. Nastavljamo prema najstarijoj gotičkoj katedrali  - onoj Svetog Vida čiji tornjevi su vidljivi iz svakog dijela Praga te crkvi sv. Jurja čije bijele tornjeve nazivaju Adamom i Evom. Prošetat ćemo poznatom Zlatnom uličicom i pogledati što skrivaju riznica Loretske crkve i kraljevske grobnice. Ručak u jednoj od praških pivnica. Nastavljamo dalje prema 600 godina starom Karlovom mostu na kojem ćemo razgledati galeriju od 30 kipova postavljanih od 1683. Izvornog imena Kameni most, nudi pravu šetnju kroz povijest. Posjet Gradskoj vijećnici, Astronomskom satu koji osim što pokazuje vrijeme,  pokazuje i položaj planeta u odnosu na Zemlju te kretanje Mjeseca i Sunca kroz zodijak, a onda kratko uživanje u maloj predstavi 'šetnja apostola' koja se odvija na svaki puni sat. Posjet Židovskoj četvrti – Josefov poznatoj po svojoj predivnim sinagogama, prolazak Vaclavovim trgom na kojem se 1969. zapalio Jan Palach. Slobodno vrijeme. Večernja brodska vožnja Vltavom. Povratak u hotel. Noćenje. 
 
3. DAN: Doručak. Nastavak razgleda grada uz pratnju stručnog vodiča. Odlazak u popularno izletište Pražana - Petrin, gdje je 1891. godine, za veliku prašku izložbu podignuta kopija Eiffelovog tornja. Ručak. Posjet Križikovim fontanama. Slobodno vrijeme. Večernji izlazak u jedan od mnogobrojnih klubova. Noćenje.  
 
4. DAN: Doručak. Odlazak prema Plzenu, europskoj prijestolnici kulture 2015. godine i najpoznatijem pivskom gradu Češke. Dolazak u Plzen i razgled gradskog središta – katedrale sv. Bartolomeja, velike sinagoge – treće najveće sinagoge na svijetu nakon Jeruzalema i Budimpešte koju je 1892. godine izgradilo 2000 Židova koji su živjeli u Plzenu, galerije zapadne Češke te Muzeja piva u kojem ćemo otkriti kako se piva proizvodila prije nego je osnovana tvornica Pilsner Urquell. Kasni ručak u lokalnoj pivnici. Povratak u Prag. Slobodno vrijeme. Noćenje. 
 
5. DAN: Doručak. Odlazak prema 50-tak kilometara udaljenom gradu srebra - Kutnoj Hori ili kako je još zovu – češkoj nacionalnoj riznici koju je zaštitio i UNESCO. Razgled povijesnog centra grada i jedinstvene kasnogotičke katedrale svete Barbare te posjet Rudniku srebra i Kosturnici u Sedlecu, pregrađu Kutne Hore. Pauza za ručak. Odlazak prema gradu Mlada Boleslav, sjedištu poznate češke tvornice automobila – Škoda. Obilazak tvornice, a nakon toga obilazak grada, posjet kosom tornju Putna, ne tako poznatom kao talijanska Pisa, ali sličnog nagiba. Slobodno vrijeme. Povratak u Prag. Večernji izlazak. Noćenje.
 
6. DAN: Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema Beču. Dolazak u Beč u kasnim jutarnjim satima. Razgled grada – vijećnice, Mariahilfer Strasse, katedrale, ulice Kartner i dr. te posjet Prirodoslovnom muzeju. Odlazak do Schönbrunn i slobodno vrijeme za šetnju parkovima.
 
U 17 sati polazak za Rijeku u koju stižemo oko ponoći.

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da je Zlatni rat...
plaža na Bolu na Braču, poznata po tome što...
više >>
...da se najmanja katedrala na svijetu...
nalazi u gradiću Ninu, pored Zadra...
više >>
...da je Bijela kuća u Washingtonu...
građena mramorom s otoka Brača......
više >>
Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>