+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Rab – otok sunca, mora, pijeska i ljepote

Otok Rab jedan je od kvarnerskih otoka čija priča počinje davne 350. godine prije Krista kad su ga naselili Iliri. Nazivaju ga najzelenijim otokom Jadrana, a on to potvrđuje s više od 100 km pješačkih i biciklističkih staza i park-šumom Komrčar. Idealan otok za idealan odmor.
 
Budite dio Rapske fjere – jedinstvenog srednjovjekovnog festivala s viteškim igrama. Tih se dana Rab pretvara u jednu veliku srednjovjekovnu pozornicu, u čast Ludoviku Velikom koji je Rab oslobodio od Mlečana. Rapska fjera traje 3 dana – prvi dan je otmjeno otvaranje, za drugi je rezervirano ribarsko selo s ponudom frigane ribe, a za treći viteški turnir rapskih samostreličara.
 
Kušajte Rapsku tortu za koju se vjeruje da su je prvi puta rapske benediktinke poslužile papi Aleksandru III. 1177. godine, prigodom blagoslova rapske katedrale. I nemojte je samo kušati – ponesite je kući kao suvenir.

Uvjerite se iz prve ruke kako su se nekada gradili brodovi i to na sajmu tradicijske brodogradnje Rab Nautic Passion i ako nakon sajma pogledate grad Rab s udaljenosti, sigurni smo da će vas njegova upečatljiva četiri romanička zvonika podsjetiti na četiri visoko uzdignuta jarbola nekog starog jedrenjaka.

Otok Rab je raj za nudiste – kako i ne bi kad ga je utemeljio još britanski kralj Edward VIII. – prvi koji se na Rabu kupao bez odjeće.

U Loparu nemojte propustiti Loparsku noć -  jednodnevnu prezentaciju starih loparskih običaja, te zanata i umijeća, ali ni okupati se na Rajskoj plaži  - predivnoj, 1,5 km dugačkoj pješčanoj plaži.
 
Ako pak želite uživati u kristalno plavom moru s predivnim pogledom na stari dio grada Raba i spektakularni zalazak sunca – onda se vaše odredište zove plaža Pudarica, smještena na južnom dijelu otoka.

I za one s najviše energije – pravac u najpoznatiji hrvatski klub na plaži – Santos, idealno mjesto za ludi ljetni provod.
 
 
IZVOR FOTOGRAFIJA: www.znet.hr/www.uniline.hr/www.zachoval.net/www.lopar.com/www.rab-visit.com

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>
...da Zlatni rat...
plaža na Bolu na Braču, poznata po tome što...
više >>
...da se najmanja katedrala na svijetu...
nalazi u gradiću Ninu, pored Zadra...
više >>
...da je Bijela kuća u Washingtonu...
građena mramorom s otoka Brača......
više >>