+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Spilje i jezera Gorskog kotara

Broj dana:
1
Rezerviraj ovaj izlet

Zeleni vir i Vražji prolaz  

Krenut ćemo u jutarnjim satima put Skrada. Šetnica uz potok Curak vodi nas do zelenog i pomalo divljeg kanjona Vražjeg prolaza te šetnice prema slapu Zelenog vira.

Kroz Vražji prolaz vode uske staze, stepenice i mostići. Dugačak je 800 metara. Potok Jasle svojim djelovanjem oblikuje kamen i ostavlja za sobom očaravajuće prizore.

Kanjon je proglašen geomorfološkim rezervatom 1962.godine. Zeleni vir je izvor na dnu plitke spilje čiji je ulaz okružen okomitim stijenama niz koje pada slap i dodatna je atrakcija kanjona. Nakon šetnje zastat ćemo u planinarskom domu 'Zeleni vir' i uživati u čarobnom okusu skadarske štrudle. 

 

Spilja Lokvarka 

Naše sljedeće odredište je podzemni svijet Gorskog kotara. Spilja ima 6 etaža od kojih su prve 4 otvorene za posjetitelje. Duljina zasad otkrivenog dijela spilje iznosi 1179 metara, a dubina 275 metara. Temperatura unutar spilje kreće se u rasponu od 7 do 9 stupnjeva.  

 

 

Fužine 

Fužine su smještene u jugozapadnom dijelu Gorskog kotara. Okružuju ih slikovite planine, stoljetne šume i ljepota jezera Bajer i Lepenice. Brodicom ćemo zaploviti jezerom Bajer, a nakon vožnje zastajemo na ručku u restoranu Bitoraj.

 


Povratak predviđen u kasnim popodnevnim satima.
Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>
...da Zlatni rat...
plaža na Bolu na Braču, poznata po tome što...
više >>
...da se najmanja katedrala na svijetu...
nalazi u gradiću Ninu, pored Zadra...
više >>
...da je Bijela kuća u Washingtonu...
građena mramorom s otoka Brača......
više >>