+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Tečaj Interpret Europe za vodiče - interpretatore 2019. u Kastvu

Nakon što su TZ Grada Bakra i Grad Bakar prepoznali važnost očuvanja svoje baštine i uspješno organizirali 1. tečaj "Vodič interpretator” organizacije Interpret Europe na kojem je 16 entuzijastičnih polaznica iz cijele Hrvatske tijekom 5 dana istraživalo skrivene bisere grada Bakra interpretirajući ih svaka na svoj individualan način, kao jedna od 16 polaznica, vlasnica putničke agencije prolingua travel iz Kastva, inicirala sam da se 2. tečaj održi upravo u Kastvu za što sam dobila svesrdnu podršku Grada Kastva koji se uključio u organizaciju istog.
 
Kastav odnosno "grad na brege”, kako mu od milja tepaju, prava je riznica za interpretaciju baštine zahvaljujući svojoj bogatoj povijesti i baštini koja je našla svoje mjesto i na UNESCO-vom popisu nematerijalne kulturne baštine (Godišnji pokladni ophod zvončara s područja Kastva) koji zaista zaslužuju biti približeni i lokalnom stanovništvu, ali i posjetiteljima.
 
Upravo je to i cilj europskog strukovnog udruženja Interpret Europe koje djeluje u 44 zemlje i kroz tečajeve koje organizira educira svoje članove s ciljem prepoznavanja, bolje valorizacije i kvalitetnije interpretacije baštine ne samo kroz informaciju, već kroz emociju i kreirani doživljaj jer su upravo emocija i doživljaj ono što „nosimo" kući iz destinacije koju smo posjetili.
 
Stoga sa zadovoljstvom najavljujemo održavanje 2. tečaja od 22-24.2.2019. i 2-3.3.2019. u Kastvu koji će voditi Iva Silla, prva certificirana vodičkinja – interpretatorica i trenerica u Hrvatskoj, ali i idejna začetnica i kreatorica potpuno drugačijeg doživljaja Zagreba kroz interpretativne ture Secret Zagreb. Tijekom 40 sati teoretske i praktične nastave polaznici će steći bitna i trenutno primjenjiva znanja o interpretaciji baštine. Naučit će tehnike i metode interpretacije i izoštriti svoja čula za prepoznavanje jedinstvenih karakteristika predmeta i pojava, naučiti kako razumjeti skupine posjetitelja s posebnim potrebama, a kao rezultat edukacije biti osposobljeni planirati i provoditi interpretativno vođenje.
 
Tečaj je namijenjen turističkim vodičima, muzejskim djelatnicima, djelatnicima Parkova prirode i Nacionalnih parkova i svima onima koji na neki način predstavljaju kulturnu i/ili prirodnu baštinu, a imaju iskustva u turističkom vođenju.
 
Ostale bitne detalje o načinu prijave i samom tečaju objavit ćemo uskoro.

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>
Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>