+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Viškovo - ponosni vlasnik UNESCO baštine

Prođite Viškovom, jednim od najljepših mjesta Kastavštine, otkrijte povijest koju brižno čuva i ugodite nepcu slasnim kulinarskim spojem mora i gorja.
 
Na prometnici koja se spominje još u 16. stoljeću kad je bila jedini put koji je povezivao Rijeku s Trstom i Ljubljanom pa čak i s Bečom i Grazom smjestilo se malo mjesto Viškovo. Središte je područja Halubja po kojem su najpoznatiji Halubajski zvončari, nematerijalna UNESCOVA baština.
 
Ako vas put namjerno ili nenamjerno nanese u ovo jedno od najljepših mjesta Kastavštine, ne propustite u samom centru pogledati šternu koju je dala izgraditi još Marija Terezija, obiđite šterne od kojih je najstarija izgrađena još davne 1857. godine ili prošetajte uređenim šetnicama i biciklističkim stazama jer je i Viškovo dio biciklističke transverzale koja povezuje sva mjesta Rijeke i okolice.
 
A ako ste ljubitelj starih običaja i narječja, nikako ne propustite posjetiti mjesto Ronjgi smješteno samo par kilometara od centra Viškova – riznicu čakavskog dijalekta i sopila, autohtonog instrumenta ovog kraja izrađenog od javorovog drva.
 

 
IZVOR FOTOGRAFIJA: www.novilist.hr/www.tz-viskovo.hr/foto matej viškovo

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>
Raj za bonkuloviće
A bonkulovići su oni koji znaju spojiti naizgled nespojive okuse i u njima uživati svim svojim čulima.......
više >>
Kastav - gdje caruju Blues, legende i Bela nedeja (1. dio)
Jer o Kastvu se uvijek ima nešto za reći. Ako nije povijesni podatak, onda su legenda ili kakva korisna informacija......
više >>
301. Sinjska alka
Priznajem i da o Alki nisam imala previše pojma osim da 'usridu' donosi 3 punta, da se održava u spomen na slavnu bitku iz 1715. godine kad su Sinjani protjeral...
više >>