+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Doživi i okusi Kvarner

Broj dana:
7
Cijena od:

399 EUR

Rezerviraj ovaj izlet
Samo na Kvarneru možete ujutro uživati na šljunčanim plažama koje oplakuje kristalno bistro Jadransko more, a potom za pola sata uživati u šumskom okruženju zelenog srca Hrvatske - Gorskog kotara. Upoznat ćemo vas s ljepotama Opatije koju je i carica Sissy odabrala kao destinaciju za odmor i saznat ćete zašto je cvijet kamelija zaštitni znak Opatije.
 
Drugi dan je rezerviran za šetnju kroz stoljeća - jer Rijeka je u svakom stoljeću imala što za reći. U njoj je izumljen torpedo, u njoj je dom našao posljednji pojas za spasavanje s Carpathie, iz nje se odlazilo za Ameriku...

Na Grobniku ćete čuti zanimljive priče o obitelji Frankopan, na Trsatu čuti predaju o tome kako je nazaretska kućica 1291. godine došla na Trsat i popiti kavu na najljepšem riječkom vidikovcu - Trsatskoj gradini sagrađenoj još u rimsko doba.

Kad kročite nogom u Kastav imat ćete osjećaj neke sasvim druge dimenzije.
 
A onda vas čekaju predivna mjesta zelenog srca Hrvatske - Gorskog kotara. Uživat ćete u netaknutoj prirodi, snazi najljepšeg hrvatskog kanjona i naravno - u sočnim i nezaboravnim goranskim specijalitetima.

A za kraj - Zlatni otok. Zašto ga tako zovu ostavit ćemo vam da otkrijete uz pomoć vašeg vodiča.

 • Veličina grupe:
 • 2 - 20 pax
 • Prijevoz:
 • autobus/mini-bus/osobno vozilo
 • Posjećujemo:
 • Hrvatska
 • Razdoblje realizacije:
 • tijekom cijele godine
 • Uključeno u cijenu:
 • - prijevoz modernim turističkim autobusom/mini-busom/osobnim vozilom prema programu svih 7 dana (ovisno o veličini grupe)
  - smještaj u Opatiji, Fužinama i Baški na bazi 6 polupansiona
  - degustacije
  - ulaznice u muzeje i ostale atrakcije pod naplatom
  - ručak 2. i 6. dan
  - turistički vodič svih 7 dana
  - troškove pripreme i organizacije izleta, jamčevinu, PDV
 • Nije uključeno u cijenu:
 • - sve što nije navedeno pod stavkom 'Uključeno u cijenu'
1. DAN: Dolazak u prvu destinaciju, staru Damu - Opatiju, prijestolnicu hrvatskog turizma gdje će vas dočekati predstavnik agencije. Smještaj u hotel.
Obilazak Opatije uz stručno vođenje. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje. 
 
2. DAN: Doručak. Polazak prema Rijeci.
Stručni vodič provest će vas riječkom žilom kucavicom - Korzom i pokazati sve najskrivenije tajne i znamenitosti ovoga grada. Na kraju Korza ukrcavamo se u Hop On - Hop Off turRIstički bus na jednu povijesnu turu Rijekom i okolicom. Nakon povratka krećemo prema Grobniku - u Gašparovom mlinu, posljednjem od 27 mlinova na Rječini, uživat ćemo u pričama i legendama mlinara Brune koji će vam, ako budete zainteresirani ponijeti kući kao uspomenu, samljeti brašno baš kao što se nekad mljelo. Iz frankopanskog kaštela u Gradu Grobniku ćemo uživati u pogledu na Grobničko polje, a potom ugoditi nepcu poznatim Grobničkim sirom i vinom te glavnim, autohtonim jelom - iznenadit ćemo vas time.
Nakon ručka krenut ćemo prema Trsatu, najpoznatijem hrvatskom svetištu. Nakon obilaska svetišta, obići ćemo Trsatsku gradinu i predahnuti na terasi uz predivan pogled  na ovaj grad koji teče.
Povratak u hotel. Večera. Noćenje. 
 
3. DAN: Doručak. Odjava iz hotela.
Odlazak prema gradiću Kastvu i šetnja njegovim ulicama u kojima još uvijek sve miriše na prošlost. Posjetit ćemo male zavičajne muzeje, degustirati vino, rakiju te kruh spravljen u Idičinoj peknjici, u peći koju su napravili još Napoleonovi vojnici.
Ostavljamo more i krećemo prema zelenom srcu Hrvatske - Gorskom kotaru. Po dolasku u Fužine smjestit ćemo se u hotelu/privatnom smještaju. Slobodno vrijeme za predah i ručak. Posjet špilji Vrelo koju još nazivaju i Postojna u malom nakon kojeg slijedi vožnja brodom po jezeru Bajer. Odlazak do Edukativnog planinskog vrta osjetila Karoline. Obilazak vrta u pratnji vlasnika, prezentacija i degustacija proizvoda od bobičastog voća.
Večera. Noćenje. 
 
4. DAN: Doručak.
Odlazak prema Delnicama u posjet Popovićevom mlinu Kući Rački. Nastavljamo putovanje prema Skradu gdje ćemo uživati u ljepotama Zelenog vira – snažnog izvora koji se ruši niz slojevitu stijenu i Vražjeg prolaza – najljepšeg hrvatskog kanjona punog divlje romantike. Putovanje nastavljamo prema Ravnoj Gori gdje ćemo posjetiti etno imanje Juretić. Obilazak u pratnji vlasnika te degustacija plodova gorja.
Povratak u Fužine. Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje. 
 
5. DAN: Doručak. Odjava iz hotela.
Polazak prema otoku Krku - najvećem hrvatskom otoku kojeg često nazivaju i Zlatnim otokom. Šetnja i razgledavanje u pratnji vodiča. Ručak u nekom od restorana s odličnom ponudom kvarnerskih ribljih specijaliteta. Odlazak prema Baški. Zastat ćemo u Jurandvoru i posjetiti samostan i crkvu sv. Lucije gdje se čuva Bašćanska ploča, jedan od najdragocjenijih starohrvatskih spomenika pisanih glagoljicom. Potom nastavljamo do Baške, točnije do Akvarija Baška u kojem ćemo, između ostalog, vidjeti i najveću zbirku jadranskih školjki i puževa. Smještaj u hotel. Večera. Slobodno vrijeme za šetnju Baškom. Noćenje. 
 
6. DAN: Doručak. Odlazak prema Vrbniku. Obilazak grada i vrbničkih polja vlakićem. Posjet Kući vina Katunar uz degustaciju vina. Organizirani ručak u jednoj od poznatih vrbničkih konoba.  Nakon ručka odlazimo prema Puntu. Vožnja brodom prema otočiću Košljun na kojem se smjestio Franjevački samostan. Razgledavanje muzejske i samostanske zbirke uz stručno vodstvo. Slobodno vrijeme za šetnju po otočiću. Povratak brodom u Punat.
Odlazak prema Baški. Večera. Noćenje. 
 
7. DAN: Doručak. Slobodno vrijeme za individualne sadržaje do povratka.

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>
Motovun - div mekog srca i čarobne energije
Dođi u Motovun, napuni se energijom koje ovdje ima napretek i s podestatom Marcom upoznaj skrivene kutke ovog divovskog grada......
više >>
Dva čuda čudesne prirode - Šarganska osmica i Drvengrad
Život je čudo. I piše čudesne priče. A kad te priče ispričate na čudesnoj zlatnoj planini – Zlatiboru, u režiju ubacite Emira Kusturicu onda dobijete čudesan gr...
više >>
Fulfinum Mirine - i bi tako jedan rimski grad
Zatvorite oči i dozvolite nas da vas provedemo jedinim gradom kojeg Rimljani izgradiše na otoku Krku.......
više >>