+385 (0)95 7331 913
  info@prolingua-travel.hr

EXPO2020 DUBAI - TVOJA SAVRŠENA UAE AVANTURA - IZ SARAJEVA

Broj dana:
8
Rezerviraj ovaj izlet
 • Početak:
 • 1.10.2021.
 • Kraj:
 • 31.3.2021.
 • Veličina grupe:
 • min 20 - max. 30 pax
 • Hrana:
 • - doručak
  - obroci prema itinereru
 • Smještaj:
 • - 7 noćenja s doručkom u hotelu 4****
 • Prijevoz:
 • - transfer s/do zračne luke Dubai
  - svi transferi prema itinereru
 • Posjećujemo:
 • - Ujedinjeni Arapski Emirati
 • Razdoblje realizacije:
 • 1.10.2021 - 3.3.2022.
 • Uključeno u cijenu:
 • - 7 noćenja s doručkom u hotelu 4****
  - povratna avionska karta na letu Sarajevo - Dubai - Sarajevo (Fly Dubai) u ekonomskoj klasi uključujući i zrakoplovne pristojbe
  - ulaznice za Dubai Frame, Muzej Etihad i Union House,
  - izlet gliserima 2. dan
  - jednodnevna ulaznica za Expo2020 Dubai
  - tradicionalna tura starim Dubaijem (ručak uključen)
  - obilazak farme bisera 5. dan + ručak
  - pustinjski safari (uključene sve aktivnosti) + večera 5. dan
  - izlet u Abu Dhabi
  - ulaznice za džamiju šeika Zayeda
  - ulaznice za Heritage Village Abu Dhabi
  - lokalna turistička pristojba 15 AED/20 AED (4/5**** hoteli)
  - priprema, organizacija i provedba putovanja
  - voditelj putovanja na hrvatskom jeziku
  - lokalni vodiči na engleskom jeziku
 • Nije uključeno u cijenu:
 • - sve što nije navedeno pod Uključeno u cijenu
  - napojnice za vodiče i vozače 17 €
  - putno osiguranje koje uključuje osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dobrovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme putovanja i boravka u inozemstvu, osiguranje u slučaju otkaza putovanja te troškova pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nezgode i/ili bolesti.
  - doplata za jednokrevetnu sobu
  - troškovi izdavanja vize
1. DAN     SARAJEVO - DUBAI
Sastanak u Međunarodnoj zračnoj luci Sarajevo dva sata prije leta (12.15). Prijava na let aviokompanije Fly Dubai na direktan let za Dubai. Dolazak je predviđen u 21.45 po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i prijava. Noćenje.

2. DAN     DUBAI
Doručak. Nakon doručka odlazak do Dubai Frame-a smještenog u Zabeel Parku u Dubaiju. Golemi portal u obliku pozlaćenog okvira čine dva, 150 metara visoka, tornja povezana mostom dugim 93 metra. Nije to običan okvir već priča o povijesti i razvoju Dubaija - razvoj grada od nekadašnjeg ribarskog mjesta kroz 1830. godinu kad ga preuzima obitelj šeika Maktouma pa do danas kad je Dubai milijunski grad, turistička i poslovna meka.Nakon obilaska Dubai Frame-a odlazimo u Muzej Etihad i Union House koji svakog posjetitelja definitivno inspiriraju pričom o nastanku Ujedinjenih Arapskih Emirata i o tome da je sve moguće ako postoje želja i organizacija.  Nastavljamo prema Madinat Jumeirah, arapskom gradu u malom kojeg čine hoteli s pet zvjezdica, soukovi i plaže. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od pedeset restorana, vožnju tradicionalnim barkama abrama duž pet kilometara dugačkog kanala ili jednostavno uživanje u dva kilometra dugačkoj plaži.Za kraj dana u Dubaiju uživamo s morske strane - čeka nas više od sat i pol uživanja u kultnim znamenitostima Dubaija koje drugačije ne biste mogli vidjeti. Provozat ćemo se Dubai Marinom, uživati u pogledu na najveći kotač na svijetu - Ain Dubai Ferris, fotografirati se ispred poznatog Atlantis the Palm hotela i naravno - Burj Al Araba - u kojem ćemo uživati sa svih njegovih strana.Organizirani transfer u hotel, a oni koji žele mogu nastaviti uživati u Dubai Marini i vratiti se u hotel u vlastitom aranžmanu. Noćenje.
 
3. DAN     DUBAI - EXPO2020 - DUBAI
Doručak. Transfer do Expo2020 lokaliteta. Obilazak Expo-a u vlastitom aranžmanu uz detaljne informacije, mape i prijedloge koje ćete dobiti sa završnim pismom. Mogućnost angažiranja privatnog vodiča (na upit) za obilazak lokaliteta.Ručak u vlastitom aranžmanu u jednom od brojnih restorana na lokalitetu. Organizirani transfer u hotel u 21 sat ili povratak u vlastitom aranžmanu za one koji žele duže uživati u ovom jedinstvenom događanju. Noćenje.
 
4. DAN     DUBAI
Doručak. Nakon doručka odlazak na jutarnju trosatnu turu starim Dubaijem tijekom koje ćete saznati više o povijesti Emirata i načinu života Emiraćana. Svoju jutarnju kavu ćete popiti u majlisu, tradicionalnoj arapskoj gostinjskoj prostoriji,naučit ćete zašto se kava uvijek nadolijeva dok ne protresete šalicu i kako je izgledao arapski klima uređaj. Obići ćete Al Fahidi povijesnu četvrt i razgledati tradicionalnu arhitekturu, provozati se tradicionalnom abrom te prošetati Gold i Spice soukovima (tržnicama).Nakon obilaska slijedi autohtoni arapski ručak.Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
 
5. DAN     DUBAI - RAS AL KHAIMAH - DUBAI
Doručak. Nakon doručka odlazimo prema Ras Al Khaimah - još jednom od ukupno 7 Emirata - u obilazak arapske farme bisera smještene u malom mjestu Al Rams, podno veličanstvenog planinskog lanca Al Hajar.U malom muzejskom prostoru smještenom u sredini zaljeva čut ćemo da je još Plinije Stariji u prvom stoljeću prije nove ere pisao o kvaliteti i ljepoti arapskih bisera, naučiti kako su se biseri i kamenice vadili nekad, a kako danas, upoznati se s alatima i saznati mnoge zanimljive informacije.Nakon toga uživat ćemo u prezentaciji otvaranja školjaka i pronalaženju bisera obzirom da je mogućnost da biser zaista bude unutar školjke - 60%, a potom, ako želite, možete se i samostalno okušati u izvlačenju bisera (uz nadoplatu) koji, ako ga pronađete, možete ponijeti kući. Vrijeme je za vožnju po zaljevu replikom tradicionalnog broda za vađenje školjaka, ručak te fotografiranje s devama i flamingosima (samo u zimskom periodu).
Slobodno vrijeme u Manar Mall-u do polaska na safari (cca 3 sata).
I za kraj neizostavni pustinjski safari. Ukrcavamo se u 4x4 džipove i odlazimo na 45-minutnu adrenalinsku vožnju pješčanim dinama uz zaustavljanja za fotografiranje. Nastavljamo do beduinskog kampa gdje ćemo uživati u jahanju deve, bordanju po dinama, tradicionalnom oslikavanju kanom i predivnom pustinjskom zalasku sunca, a potom večerati u okruženju tradicionalnog beduinskog kampa.Povratak prema Dubaiu u 20 sati.Dolazak u hotel. Noćenje.
 
6. DAN     DUBAI - SLOBODAN DAN
Doručak. Nakon doručka slobodan dan za vlastite sadržaje. Ovisno o željama i afinitetima, možete posjetiti Dubai Mall, najveći trgovački centar na svijetu, veličine 50 nogometnih igrališta, popeti se na (zasad) najvišu građevinu na svijetu - Burj Khalifu i uživati u jedinstvenom spektaklu fontana ispred Dubai Malla.Osim toga, možete skijati u Mall of Emirates, posjetiti vodeni park Wild Wadi, obići IMG Worlds of Adventure ili Dubai Legoland.Od 26. listopada ponovno se otvara Global Village Dubai, a od studenoga i Dubai Miracle Garden u kojem možete uživati u više od 150 milijuna cvjetova).Ili možete odabrati neku od naših provjerenih tura (ture su na engleskom jeziku, po potrebi hrvatski prevoditelj, uz nadoplatu).
 
POSEBNO ISTAKNUTA TURA Emirati Women Empowerment Tour
Ovo je pješačka kulturološka tura o ženama u Ujedinjenim arapskim emiratima koji su predvodnici u regiji kad je riječ o podupiranju žena. Definitivno predstavlja najbolji način za otkrivanje svih aspekata života emiraćanki u povijesnom, ali i društvenom kontekstu, ali i zanimljiv način da naučite više o povijesti i bogatoj kulturi UAE-a te razumijete i osobno doživite mnoge detalje koji su utjecali na život emiraćanki. Imat ćete mogućnost postaviti bilo kakva pitanja kojima ćete razbiti još uvijek važeće stereotipe o emiraćankama. Posjetit ćete Women Museum u Deiri, starom dijelu Dubaija, provozati se tradicionalnom abrom, prošetati Spice Soukom i upoznati se s različitim začinima te večerati u tradicionalnom restoranu Bait Al Khaima. (od 190 AED/cca 45 €). Trajanje: 3 h 1. Coffee Experience - jedinstveno iskustvo gdje ćete naučiti sve o suštini kave, kako se ista pripravlja u svijetu, a kako na tradicionalan arapski način. Po dovršetku ture dobit ćete Potvrdu o pohađanju radionice koju izdaje jedna od provjerenih pržionica kave (290 AED/cca 68 €). Trajanje: 2-3 sata2. Arapska kaligrafija - tijekom ove ture ćete se upoznati s poviješću arapske kaligrafije u jedinstvenom UAE okruženju na kraju koje ćete dobiti sliku sa svojim imenom napisanim na omiljenom stilu kaligrafije (250 AED/cca 58 €). Trajanje: 2 h3. Camel Experience - pridružite se jedinstvenoj avanturi u svijetu deva - hranite ih i jašite, isprobajte Dune Buggy i obavezno posjetite baštinski šator u kojem možete kušati ukusno devino mlijeko i sladoled te sudjelovati u utrci deva. Ručak uključen. (250 AED/cca 58 €). Trajanje: 3 h - od 15 - 18 h (min. 6 pax za održavanje ture bilo koji dan, inače samo srijedom i petkom)Napomena: gore navedene cijene ne uključuju transfer do mjesta događanja. Organizirani transfer na upit. 
 
7. DAN     DUBAI - ABU DHABI - DUBAI
Doručak. Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet u glavni grad UAE - Abu Dhabi - najveći od sedam emirata te jedan od najbogatijih i najmodernijih gradova u svijetu. Naše prvo odredište je svjetski poznata džamija šeika Zayeda* nakon koje ćemo posjetiti predsjedničku palaču Qars Al Watan, jednu od najnovijih emiratskih atrakcija i jednu od najskupljih predsjedničkih palača na svijetu.Nastavljamo prema nekadašnjoj pustinjskoj oazi - Heritage Village - gdje ćemo saznati zanimljive informacije o tome kako se na ovom području živjelo prije pronalaska nafte, pogledati prezentacije starih zanata, ručati ili jednostavno uživati u okruženju.Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje Abu Dhabija, odlazak u Ferrari ili Warner Bros World, ljubitelji aktivnog odmora mogu iznajmiti kajake i uživati u prirodi Eastern Mangrove nacionalnog parka dok ljubitelji šopinga mogu posjetiti Marina Mall trgovački centar.Na povratku u Dubai kratko zaustavljanje ispred Abu Dhabi Louvre muzeja smještenog na otoku Saadiyat te jednog od najvećih svjetskih tematskih parkova - Ferrari World na otoku Yas. Povratak u Dubai u ranim večernjim satima.Noćenje.*od 20.8.2021. svi koji žele posjetiti džamiju šeika Zayeda moraju biti cijepljeni protiv Covid-19 ili imati važeći PCR test. Za obilazak vrijede posebna pravila oblačenja koja će Vam biti navedena u završnom pismu.
 
8. DAN     DUBAI - SARAJEVO
Rani doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema međunarodnoj zračnoj luci Dubai.Prijava na let aviokompanije Fly Dubai za Sarajevp. Dolazak u Sarajevo oko 14.15 po lokalnom vremenu.
Općenite informacije:
- organizator ne odgovara za povećanje cijena ulaznica odnosno fakultativnih izleta navedenih u programu na dan objavljivanja programa
- važeće su samo one informacije o putovanju dostavljene putniku pisanim putem
- ovo putovanje se ne preporučuje osobama sa smanjenom pokretljivošću
- trokrevetna soba je u najvećem broju slučajeva dvokrevetna soba s pomoćnim ležajem
- kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji
 
COVID-19 informacije:
- svi putnici neovisno o imunizaciji moraju imati važeći PCR test ne stariji od 72 sata od dana uzimanja uzorka
- svi putnici koji u UAE dolaze letovima iz Hrvatske dužni su obaviti dodatni PCR test po dolasku u zračnu luku i dužni su rezultate pričekati u smještaju
Zamisli da ideš na putovanje na kojem ćeš vaditi bisere iz školjaka, slikati se s flamingosima, bordati pješčanim dinama, jahati na devi, doručkovati u majlisu, promatrati Dubai s 193 metra visine, ali i s mora i obići 192 države na jednom mjestu?
Sve to možeš na putovanju za koje ti jamčimo da ćeš ga zauvijek pamtiti.
 
Pokloni si Tvoju savršenu UAE avanturu!
 
Povratna avionska karta, smještaj u hotelu 4*, takse i izleti uključeni u cijenu.
 
Garantirani polasci:
11.12.-18.12.2021.
8.1.-15.1.2022.
29.1.-5.2.2022.
19.2.-26.2.2022.
5.3.-12.3.2022.
19.3.-26.3.2022.

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se