+385 (0)51 858 573
  +385 (0)95 7331 913

Fužine - životopisan spoj planina, jezera i špilja

Korak od gora, dva od mora. Fužine su upravo to. Smještene 30-tak kilometara od mora, na obali jezera Bajer, najpoznatije su turističko mjesto Gorskoga kotara. Na svojih 730 mnv ljeti nude osvježenje, a zimi uživanje u snježnim radostima. Izvrsno su pozicionirane tako da automobil možete parkirati, unajmiti bicikl ili pješke krenuti u istraživanje predivne okolice i prirodnih ljepota.
 
Uređene pješačke i biciklističke staze odvest će vas do predivne špilje Vrelo. Otkrivena je sasvim slučajno, a starost joj se procjenjuje na 3,5-4 milijuna godina. Iako dugačka samo 300 m obiluje špiljskim ukrasima, a na samo 50 metara nalaze se predivan gorski izvor, jezero i ponor. Zahvaljujući svojoj konfiguraciji, bez ijedne stepenice, jedina je špilja u Europi koju mogu bez problema posjetiti djeca, stariji, ali i osobe u invalidskim kolicima. Zbog svoje ljepote često ju nazivaju „Postojna u malom".
 
Odvest će vas staze i do obližnjeg jezera Lepenica, u kojem, baš kao i u jezeru Bajer možete kajakariti, voziti se čamcem ili surfati, dok će i ljubitelji ribolova ovdje doći na svoje. Jezera su bogata ribom pa se tako ovdje može uloviti pastrva, šaran, štuka i mnoge druge riblje vrste.
 
Ukoliko želite uživati bez napora, ukrcajte se u turistički brodić koji će vas provesti jezerom Bajer i u 45 minuta koliko vožnja traje napunite baterije uživajući u pogledu na Fužine i okolicu iz sasvim druge perspektive. Ako više volite čvrstu podlogu, Fužine imaju i turistički vlakić.
 
Fužine su jedinstvene i po dočeku Nove godine u podne na kojem se iz godine u godinu okuplja sve više ljubitelja ovakve vrste dočeka.
 
Za ljubitelje adrenalina, u Zabavnom i paintball parku Vrata www.paintball-vrata.com možete se okušati u paintballu, 'letjeti' ziplineom, penjati po umjetnoj stijeni, zaigrati ljudski stolni nogomet.
 
A kad nakon svih tih aktivnosti ogladnite, kušajte goranske specijalitete u nekom od mnogobrojnih ugostiteljskih objekata. Bacite oko na www.prolingua-travel.hr/hr/gorski-kotar/119, možda dobijete ideju čime ugoditi svom nepcu.
 
Štogod odabrali, nemojte iz Fužina otići, a da ne probate štrudlu od sira i borovnica u Hotelu Bitoraj.

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>
Motovun - div mekog srca i čarobne energije
Dođi u Motovun, napuni se energijom koje ovdje ima napretek i s podestatom Marcom upoznaj skrivene kutke ovog divovskog grada......
više >>
Dva čuda čudesne prirode - Šarganska osmica i Drvengrad
Život je čudo. I piše čudesne priče. A kad te priče ispričate na čudesnoj zlatnoj planini – Zlatiboru, u režiju ubacite Emira Kusturicu onda dobijete čudesan gr...
više >>
Fulfinum Mirine - i bi tako jedan rimski grad
Zatvorite oči i dozvolite nas da vas provedemo jedinim gradom kojeg Rimljani izgradiše na otoku Krku.......
više >>