+385 (0)95 7331 913
  info@prolingua-travel.hr

Jedno od rijetkih mjesta u koje moderni urbanizam nije umiješao svoje prste – ne da nije htio, već zbog skučenog prostora na kojem su se natisnule kućice, mali trgovi i uličice – to jednostavno nije mogao.  Ima Rovinj i svoju inačicu one 'svi putevi vode u Rim' – sve rovinjske uličice vode do brdašca s kojeg sveta Eufemija budno pazi na svoj Rovinj. Barokna crkva sv. Fume posvećena je sv. Eufemiji – svetici i mučenici za koju legenda kaže da je njezin sarkofag doplutao u Rovinj negdje oko 800. godine. Kako to izgleda kad Rovinjani slave blagdan svoje 'zaštitnice' provjerite sredinom mjeseca rujna i uživajte u zaista posebnoj tradicionalnoj svetkovini.
 
Kad ste već ovdje, ne propustite uživati u predivnim šumama crnike i bora i perivoju Zlatnog rata. Za ljubitelje birdwatchinga tu je uvala Palud – ornitološki rezervat s više od 200 vrsta ptica, a željni mistike i tajni nekih prošlih vremena nikako ne smiju zaobići Dvigrad, danas nenastanjeno mjesto iz brončanog doba.

Pretraživanje smještaja

Pretraživanje ugostiteljskih objekata

...da se najmanji grad na svijetu...
nalazi u središnjoj Istri, na sjeverozapadu Hrvatske...
više >>
...da je hrvatski kipar Marin s otoka Raba...
osnivač jedne od najmanjih Republika - Republike San Marino smještene na sjeveroistoku Italije...
više >>
...da se istarski tartuf nalazi u Guinnesovoj knjizi rekorda...
i da je najveći tartuf na svijetu 1999. godine pronašao Giancarlo Zigante...
više >>

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se